Konference „Potravinářský výzkum k podpoře vědecky založené přípravy právních předpisů: výzvy pro výrobce a spotřebitele“

  • Datum: 21.4.2009 — 22.4.2009
  • Místo: Prague - Czech Republic
  • Kategorie: Konference a semináře
  • Téma: Zemědělství a rybolov

Mezinárodní konference zaměřená na bezpečnost potravin "Potravinářský výzkum k podpoře vědecky založené přípravy právních předpisů: příležitosti pro producenty i spotřebitele" se uskuteční ve dnech 21. a 22. dubna 2009 v Kongresovém centru Praha. Pod záštitou předsednictví konferenci společně organizují Ministerstvo zemědělství ČR, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a Evropský úřad pro bezpečnost potravin.

Záměrem konference je podpora využití výsledků potravinářské vědy a výzkumu k hodnocení rizik a s ním související přípravě právních předpisů, které mají zajistit zdravotně nezávadné a kvalitní potraviny. Dalším očekávaným efektem konference je posílení spolupráce na národní i mezinárodní úrovni.

Za účasti ministra zemědělství Petra Gandaloviče, výkonné ředitelky Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) Catherine Geslain-Lanéelle, rektora Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) Josefa Koubka a zástupkyně ředitele GŘ ochrany zdraví a spotřebitele Paoly Testori Coggi na konferenci vystoupí řada předních českých a zahraničních odborníků. Předpokládaná je účast cca 250 delegátů zastupujících široké spektrum zainteresovaných subjektů – vědeckovýzkumných institucí, státní správy, výrobců i spotřebitelů.

Atraktivní program reaguje na nové trendy v evropském potravinářském výzkumu. Náplň konference tvoří aktuální témata včetně spotřebiteli citlivě vnímaných problematik reziduí, tedy zbytkových množství, pesticidů, mikrobiologických rizik, problematiky přídatných látek i nově vznikajících rizik. Přední experti na potravinářskou problematiku budou prezentovat významné přínosy českých vědeckovýzkumných pracovišť.

Tisková konference je plánovaná na úterý 21. 4. 2009 od 9:45 hodin v Kongresovém centru Praha, Jižní Foyer u repre vchodu č. 10 za účasti ministra zemědělství Petra Gandaloviče, vrchního ředitele Sekce potravinářských výrob MZe Františka Sládka, výkonné ředitelky EFSA Catherine Geslain-Lanéelle, rektora VŠCHT Josefa Koubka a zástupkyně ředitele GŘ ochrany zdraví a spotřebitele Paoly Testori Coggi.


Tiskové zprávy


Projevy


Fotogalerie

Individuální akreditace účastníků

Odkaz na stránky

nahoru | Zpět na výpis | nové hledání

přímé odkazy

  

Kvíz

E-pohlednice

Chat

Kalendář

Předchozí měsíc duben 2009 Následující měsíc
Po Út St Čt So Ne
1.4. - seznam událostí 2.4. - seznam událostí 3.4. - seznam událostí 4.4. - seznam událostí 5.4. - seznam událostí
6.4. - seznam událostí 7.4. - seznam událostí 8.4. - seznam událostí 9.4. - seznam událostí 10.4. - seznam událostí 11.4. - seznam událostí 12.4. - seznam událostí
13.4. - seznam událostí 14.4. - seznam událostí 15.4. - seznam událostí 16.4. - seznam událostí 17.4. - seznam událostí 18.4. - seznam událostí 19.4. - seznam událostí
20.4. - seznam událostí 21.4. -  dnešní události 22.4. - seznam událostí 23.4. - seznam událostí 24.4. - seznam událostí 25.4. - seznam událostí 26.4. - seznam událostí
27.4. - seznam událostí 28.4. - seznam událostí 29.4. - seznam událostí 30.4. - seznam událostí

rychlá navigace